Dutch-NetherlandsEnglish (United Kingdom)

Booking

U kunt Melissa ook boeken voor een feest, trouwerij of uitvaart via +31683211071 of info@melissavenema.nl.

Melissa maakt dan met u een persoonlijke prijsafspraak.

 

U kunt Melissa ook uitnodigen als soliste op uw concertavonden van Harmonie,Fanfare Brassband en (jeugd) Symfonie orkest, of Kooruitvoering.

Tevens kunt u Melissa ook uitnodigen voor het geven van een masterclass, of het geven van trompetlessen.

 

Pers

Alkmaarsche Courant 27 augustus 2007


 

 

GFO wil publiek blijven verrassen
Door Jordy Boschman

Ruim 400 mensen kwamen af op het optreden van het GFO in de Kamphal in Wezep.
Nieuwe elementen inbrengen binnen de fanfaremuziek. Dat is de doelstelling van het Gelders Fanfare Orkest (GFO). In de Kamphal was dat ook wat de muziekgroep wilde uitdragen tijdens het traditionele nieuwjaarsconcert.
Ruim 400 bezoekers zagen hoe twee jonge solisten hun opwachting maakten. In de zaal, die in een middag was omgetoverd van sporthal tot muziekgebouw, speelden de 11-jarige Melissa Venema en de 15-jarige Willem Weijs.
Deze twee talenten hebben, na de auditie in oktober, een plekje weten te bemachtigen in het 55-koppige orkest.
Met name over Melissa is secretaris Willy van ’t Hul lovend. “Een buitengewoon groot talent”, zegt ze.
“De bezoekers waren enthousiast”, gaat Van ’t Hul verder. “Ze vonden vooral het licht en het geluid prachtig”. Tijdens de repetitie, zaterdagmiddag, leek het nog een hels karwei om de zaal die op alles behalve een muziekgebouw leek, om te toveren tot een geschikte locatie voor het nieuwjaarsconcert. De basketballnetten, die er ’s middags nog prominent en onooglijk stil bij hingen, vielen ’s avonds helemaal weg in de muziekshow van het GFO. Van ’t Hul vatte het kort en bondig samen: “het was een uitstekende, sfeervolle avond.”

filmpje1 - filmpje2 - foto tijdens repetitie - foto tijdens uitvoering
Bron: Zwolse Courant, maandag 15 januari 2007
(bron Alkmaarsche Courant 04-12-2006)
Adventsconcert Zaans Interkerkelijk Mannenkoor olv. Jan Quintus Zwart mmv Judith Sportel sopraan, Melissa Venema trompet, Jan Lenselink piano, en Dub de Vries orgel. Bijgewoond zondag 3 december, Ter Coulsterkerk Heiloo.
Elfjarige trompettiste steelt show op Adventsconcert.
klik hier voor korte filmimpressie
Voor het derde jaar alweer vond zondagmiddag in de Ter Coulsterkerk te Heiloo het Groot Adventsconcert plaats. De organisatie kon tevreden zijn, de kerk was tot de laatste plaats bezet, een bewijs dat dit concert een traditie aan het worden is.
De elfjarige trompettiste Melissa Venema opende met een fraai Intrada. Gekleed in een prachtig oranjerood jurkje, het haar opgestoken met sieraden en glittertjes schreed zij al spelend de kerkzaal in, vakkundig begeleid door organist de Vries, uiteraard stal ze hiermee gelijk de show.
Het mannenkoor opende met een drietal liederen van Schubert, waarin vooral het 'Sanctus' opviel door het gebruik van grote dynamische contrasten.
Mooi waren de liederen waarin sopraan Judith Sportel begeleid door het 120 man sterke koor, orgel en piano kon excelleren. Zilverachtig in haar solo's en fraai mengend met de sonore mannenstemmen, ontroerend in 'Still, still' van D. Grotenhuis, en het overbekende 'Stille nacht' en juichend in het 'Gloria'. Excelleren deed ook pianist Lenselink, virtuoos in zijn improviseren op verschillende kerstliederen en het preluderende begeleiden op de Bösendorfervleugel, hij kreeg het mannenkoor zelfs aan het swingen in 'Antiphonal Hosanna' van G. A. Smith.
Ook de samenzang mocht niet ontbreken, ondersteund door organist de Vries, pianist Lenselink, trompettiste Venema, en het mannenkoor werden liederen als 'Komt allen tezamen', 'Nu sijt wellecome', en 'Hoor de eng'len zingen' uit volle borst meegezongen, alles op de van hem bekende uitbundige wijze geleid door dirigent Zwart.
In de 'Kerstfantasie' van de Vries, het 'Andante' uit het klarinetconcert van Mozart (in de Webberversie) en 'The Holy City' van S. Adams viel de fraaie toonvorming van Venema op, één klein minpuntje, er moet nog wat aan haar ademtechniek gewerkt worden, maar gezien haar leeftijd zal dat zeker nog goedkomen.
Met als toegift het bekende 'Dank sei dir Herr' van Händel, arr. v/d Heuvel werd dit geslaagde concert afgesloten.

JAAP WIJNANDS